The rejuvenation of a garden

A 17th century farmhouse in Devon

Sited in the rolling hills of Devon, this ancient house already had the structure of a walled garden attached to the house. Over time entrances had been moved and the impact of the space was lost. We re-established the main route into the house, forming an outer court by planting ancient espalier pears and commissioning a bespoke oak gate, inspired by wooden spindles from within the house, as the main entrance through the walls. The front court itself is now filled with fragrant lavender, violas, geraniums, and mature yew topiaries, and is surrounded by orchards, wildflower meadows and a kitchen garden of raised beds and architectural oak fruit cages.

This garden is open under the National Gardens Scheme. Visit the NGS website here for more information.

Click here to request information or talk to us about garden design.